Hout met karakter
Hout is een natuurlijk materiaal wat – onder externe sinvloeden – kan gaan ‘werken’ (uitzetten en krimpen). Daardoor kunnen barsten/scheuren ontstaan en kan het kromtrekken.
Ook kan het voorkomen dat er hier en daar waar nog wat schors aan zit, en dat de schors in de loop van tijd los kan laten of er zelfs af kan vallen.

Dit alles geeft het hout juist zijn charme.

Wij geven geen garantie tegen barsten en kromtrekken.

Verzenden of ophalen
De grotere artikelen (o.a. bankje, grotere bijzettafels en decoschijf) worden niet verzonden. Na afspraak kunt u ze op mijn werkplaats afhalen. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om zelf de ‘mooiste’ boomschijf uit te zoeken (zolang de voorraad strekt).

Let hiervoor op de extra vermelding bij de productomschrijving.

Houtsoorten

Hieronder kunt u meer lezen over de diverse houtsoorten waar onze producten van gemaakt zijn.

Acacia / Robinia

Acacia/Robinia is Europees hardhout, vergelijkbaar met eiken.

Een tijd geleden heb ik een boomstam van circa 4 meter in plakken laten zagen. Het resultaat mag er zijn: een mooi aantal prachtige – en unieke – boomschijven. De plakken variëren in afmetingen. Het hout heeft ruim twee jaar de tijd gehad om te drogen.

Ik heb gekozen om er bijzettafeltjes van te maken: deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
Enkele schijven vond ik zó bijzonder, deze verdiende een sokkel. Ook zijn er een aantal schijven nog niet verwerkt, deze zijn los verkrijgbaar.

Alle plakken zijn aan één kant glad geschuurd en kunnen desgewenst behandeld worden met bijvoorbeeld olie, lak of beits.

Leng-Keng

Hardhout uit …

De producten van Leng-Keng hout zijn niet 100 % vlak, maar wel glad geschuurd en 2 x gelakt (tenzij anders vermeld).
Als u interesse hebt voor dit product, ben Ik bereid om u 3 verschillende foto’s toe te zenden zodat u daar uit kunt kiezen welke u graag zou willen hebben.

Steigerhout

Voor de steigerhouten meubels maak ik gebruik van nieuwe materialen.

(Steiger)hout is een natuurlijk materiaal wat – onder weersinvloeden – kan uitzetten en krimpen. Daardoor kunnen barsten ontstaan en kan het kromtrekken. Dit geeft het hout juist zijn charme.

Teak

Hardhout uit …

De producten van Teakhout zijn niet 100 % vlak, maar wel glad geschuurd en 2 x gelakt (tenzij anders vermeld).
Als u interesse hebt voor dit product, ben Ik bereid om u 3 verschillende foto’s toe te zenden zodat u daar uit kunt kiezen welke u graag zou willen hebben.

Nu tijdelijk 25% korting, alleen op artikelen in de * OPRUIMING * Sluiten